Waarom kiezen voor een SSD harde schijf

09 mei 2018

Waarom wij eerder zouden kiezen voor een SSD harde schijf dan voor een gewone HDD harde schijf? Het antwoord is simpel! Sneller opstarten, snellere programma’s, lager energieverbruik en langere levensduur!

De upgrade van een klassieke harde schijf naar een Solid State Drive biedt een hoop voordelen.

Wat is een Solid State Drive?

Een klassieke harde schijf werkt met een ronddraaiende, magnetische schijf. Een SSD harde schijf of Solid State Drive, is een harde schijf die werkt op flash-geheugen.

Alle voordelen van de SSD schijf op een rijtje

Doordat er geen mechanische handeling gebeurt, zijn SSD-schijven, vergeleken met een klassieke harde schijf:

Sneller

Tot maar liefst 4x sneller! Daarom worden de SSD-schijven ook vaak gebruikt om het besturingssysteem op te installeren. Het opstarten, afsluiten en gebruiken van jouw computer of laptop zal nog nooit zo snel geweest zijn!

Stiller

Omdat er bij de SSD schijf niets ronddraait, zoals dat wel is bij een klassieke harde schijf, maakt de SSD schijf geen geluid.

Koeler

Geen beweging, betekent dus ook geen warmte! Jouw pc of laptop blijft lekker koel!

Energiezuiniger

Een SSD schijf gebruikt minder stroom dan een klassieke harde schijf. Het is dus niet alleen energiezuiniger op zich, het bespaart ook flink de batterij van jouw laptop!

Verder treden er ook heel wat minder (tot zelfs geen!) mechanische fouten meer op, waardoor de levensduur van de SSD schijf veel groter is.

Daarenboven zijn SSD’s ook immuun voor magnetisme, dus zijn ze zeer veilig.

Overtuigd? Stap over naar SSD!

Hulp nodig bij het kiezen of het installeren van jouw SSD schijf? Vraag het aan jouw gespecialiseerde vakman in de buurt! Hij of zij biedt een grote waaier aan extra diensten voor jouw laptop of pc. Neem ook een kijkje naar onze pc's en laptops met SSD!

Anker

[]